We doen dit door dit plastic af te breken middels pyrolyse. Pyrolyse is een proces dat grondstoffen verhit zonder dat daar zuurstof aan te pas komt. Er is hierbij dus geen verbranding nodig om opnieuw uit het plastic afval olie te laten ontstaan. Het mooie is dat we een overvloed hebben aan plastic afval. Het is een duurzame en innovatieve manier voor het oplossen van het plastic afvalprobleem. De olie die we uit plastic halen bevat ook nog eens minder zwavel, hoeft niet uit verre landen geïmporteerd te worden en is dus veel beter voor ons milieu.
Alle soorten plastic kunnen verwerkt worden. Vuil of schoon, het maakt niet uit. Het afval inzamelen wordt hiermee erg gemakkelijk gemaakt.
Het plastic wordt in een pyrolyse-installatie verhit, waardoor het van een vaste naar een vloeibare vorm en vervolgens overgaat naar een gasvorm.
De gassen worden in een condensor gekoeld naar een vloeibare olie die in een reservoir worden opgevangen.
In een reservoir wordt de vloeibare lichte olie opgevangen die dan bijvoorbeeld al geschikt is voor zee- en binnenvaartschepen.
De vloeibare lichte olie kan verder opgewerkt worden naar een hoogwaardiger olie waardoor het voor meer doeleinden geschikt is.
“Het uit plastic verkregen Nafta is schoner (bevat minder zwavel) dan het Nafta dat uit fossiele aardolie verkregen is.”