In 5 fases gaan wij onze droom realiseren. In 2019 zijn we gestart en 2022 hopen wij een volledig operationele verwerkingsfabriek te hebben. Onze doelstelling is om na de opstartfase tussen de 5 en 10 jaar kostendekkend te kunnen zijn. Het uiteindelijke doel is toepassing van geproduceerde grondstoffen in de productie van nieuwe kunststoffen ofwel chemisch recycling. Daarmee strookt de doelstelling van GasOil volledig met de doelstelling van de overheid die chemisch recycling onlangs heeft toegevoegd aan het nieuwe landelijke afvalbeheerplan (LAP)
Op dit moment zijn er te weinig fabrieken, die het totale plastic overschot, chemisch kunnen recyclen. GasOil krijgt de beschikking over machines die een beter rendement geven en krijgt krijgt haar productieproces efficiënter georganiseerd dan dat de concurrenten dat kunnen. Aan grondstof is geen gebrek. Bovendien is in Nederland de inzameling van niet natuurlijk afbreekbare kunststoffen goed georganiseerd. Daarbij leveren nieuwe sorteer technologieën een betere chemische recycleproces op.
Er zijn vanuit de overheid stimuleringsregels voor bedrijven die via pyrolyse van plastic weer brandstof willen maken. Er zijn momenteel een klein aantal bedrijven, zoals GasOil, die aanspraak willen maken op deze subsidies.
Er zijn vele verschillende industrieën die de eindproducten van GasOil kunnen gebruiken. Nafta kan gebruikt worden door bijvoorbeeld Olieverwerkende industrie en Polymeer bedrijven. Diesel van door de Energiebedrijven, Rederij cq scheepvaart en transportbedrijven gebruikt worden en de Asresten worden door onder andere asfaltfabrieken gebruikt.
Het uit plastic verkregen Pyrolyse olie, Diesel, kerosine en Nafta zijn daarbij schoner (bevat minder zwavel) dan de Diesel, kerosine en Nafta die uit fossiele aardolie verkregen is. Daarnaast wordt het in Nederland vervaardigd en hoeft dus geen lange en dure transportweg te ondergaan zoals dat wel het geval is bij de fossiele olie dat vanuit het verre Oosten moet komen. Bovendien hebben we in Nederland een uitgesproken circulaire ambitie en willen steeds meer afnemers het milieu niet meer dan noodzakelijk belasten door het hergebruiken van grondstoffen.